Adore kattentrimsalon
professionele vachtverzorging voor iedere kat
Homede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks
waarom
scheren
plukken
wassen
*
diverse tips en adviezen
haarballen
scheren

In het verleden heb ik als dierenartsassistente regelmatig gezien, dat katten met klitten onder narcose kaal geschoren worden. Daar het ten aller tijde beter is om een narcose te voorkomen, ben ik er verheugd over uw kat een trimbeurt zonder narcose te kunnen bieden. Ik ben hiervoor gecertificeerd bij de Martin Gaus Academie.
Dus buitenom een besparing op hoge dierenartskosten, ook gezonder voor uw geliefde huisdier.
 

                                       
Oud en stijfjes kan deze schat zijn vachtje niet meer goed verzorgen. Er zijn klitten vervilt tot op de huid. Scheren is de enige optie.
   
Bouffe is een schat van een kat, duwde zelfs een beetje tegen tijdens het scheren. Onder de klitten jeukt het. Hij vind het fijn dat er iets aan gedaan wordt.
   
 
   
 
   
Het scheren van het buikje vinden de meeste katten niet zo prettig. Bij Bouffe gaat het erg goed.
   
 
   
 
   
 
   
Het ziet er een beetje raar uit,maar de kat voelt zich herboren nu alle klitten weg zijn. Knuffelen is ook veel prettiger nu ze weer lekker schoon is.
   
   
 De vacht van uw kat bestaat voornamelijk uit onderwol. Deze onderwol herkent iedere katteneigenaar aan de haren in de mand, op de bank, op uw kleding etc.

De onderwol, zijn dus de haren die van nature in grote mate uitvallen.

Buiten dat dit voor de eigenaar voor de nodige overlast zorgt, kan dit ook voor problemen voor de kat zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lastige haarballen en klitten.

Niet alleen voor het oplossen hiervan, maar ook voor het voorkomen van deze problemen kan trimsalon Adore in Oijen veel voor u betekenen.

Als de onderwol
van uw kat los gaat laten, is het zaak er bijtijds bij te zijn met onderhoud aan de vacht. Door welke omstandigheden dan ook (mogelijk door onze drukke maatschappij), kan het onverhoopt voorkomen dat dat niet lukt, soms lijkt het zelfs alsof de vacht in 1 of 2 dagen in eens in de klit is geraakt.


Als de klitten niet spoedig er uit gekamd worden, is het mogelijk dat ze zo verward raken dat ze ook echt niet meer uitgekamd kúnnen worden.

De klitten kunnen zelfs gaan vervilten. Er ontstaan irritaties of zelfs wondjes. Perfecte behuizing voor bacterien, schimmels, vlooien en ander ongedierte en zeker niet onbelangrijk; DE KAT HEEFT ER PIJN VAN!

Dan is het zaak de vacht af te scheren.

Hoewel ik streef naar een net resultaat, is een geschoren kat natuurlijk niet het mooiste wat er is. Maar in geval van klitten en vilt is het wel ECHT een opluchting voor uw kat.
U hoeft zich dus niet te schamen voor uw geschoren kat, u zou zich pas hoeven te schamen als u er niets aan zou doen.

Als uw kat geschoren is wordt hij gewassen, gedroogd en geföhnd. Uw kat is weer heerlijk fris/schoon en VERLOST!

Niet zelden wordt er zelfs na een trimbeurt actiever gespeeld omdat de kat zich lekkerder voelt.

                                                                        
ZONDER NARCOSE!!

Bij een scheerbehandeling bij een kat hoort altijd;

- nageltjes knippen
- scheren van (een deel van) de vacht
- gebit beoordelen indien mogelijk
- oortjes schoonmaken
- evt. oogjes schoonmaken
- wassen, drogen en föhnen van de vacht
- de staart wordt uitgekamd


Ten aller tijden wil ik adviseren een scheerbeurt proberen te voorkomen. Als de kat geschoren moet worden loopt hij al enige tijd rond met pijn van trekkende klitten. Bovendien bestaat bij scheren altijd de kans op inscheren. Katten hebben ontzettend dunne, flexibele huid. Door beweging van de kat, en door de trekkende klitten kan de huid soms wat beschadigd worden door de tondeuse. Uiteraard zal ik er alles aan doen om scheerwondjes te voorkomen!

-                                                                                                               
Een kattentrimsalon is een trimsalon gespecialiseerd in de vachtverzorging van katten, maar ook cavia's en konijnen kunnen terecht.
Lekker frisse vacht! Uw kat verlost van pijnlijke klitten!   Minder haren in huis en op uw kleding!  
Vermindering van   haarballen!  Ook uw korthaar zal ’t goed doen! Zonder narcose!!!!! Oijen bij OssHomede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks