Adore kattentrimsalon
professionele vachtverzorging voor iedere kat
Homede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks
cavia's
konijnen
konijnen

                

Elk konijn is van harte welkom op de trimtafel bij Adore. Ook het meest doorsnee konijn wordt met liefde verzorgd.

Thuis kunt u de vacht van uw konijn wekelijks kammen en borstelen. Niet alleen ter verzorging van de vacht, maar ook om uw band met het dier te versterken. Ook heeft u met dit ritueel eventuele gezondheidsproblemen sneller in de gaten.
In de ruiperiode kan het nodig zijn het konijn vaker te kammen om de losse haren zo veel mogelijk te verwijderen. Konijnen met langere haren hebben meer en vaker aandacht nodig dan een kortharig konijn. Een Angora-konijn moet echt dagelijks gekamd worden.

Konijnen kunnen bijvoorbeeld bij de rui wel een handje geholpen worden bij de trimsalon. Met name als ze een hevige rui hebben waarbij ze veel haren inslikken bij hun dagelijks wasritueel. De ingeslikte haren kunnen tot haarballen vormen en in bepaalde gevallen voor zeer nare problemen zorgen in het maagdarmkanaal.

                                 

Een konijn gaat ongeveer om de 3 maanden in de rui. Opvallend is dat de ene rui-periode heel anders kan uitvallen dan de andere rui-periode. Verliest hij de ene keer zoweinig haar dat de rui-periode bijna ongemerkt voorbij gaat, kan hij de volgende rui-periode zoveel haren verliezen dat er zelfs kale delen ontstaan.
Deze rui-periode kan er ook voor zorgen dat de haren gaan klitten. Deze klitten zijn pijnlijk voor het dier, maar zijn natuurlijk ook een goede huisvestiging voor onuitgenodigde bacterieën, schimmels en ongedierte.
                                                
De konijnen worden bij Adore trimsalon gekamd en geborsteld, losse haren worden geplukt en klitten worden verwijderd.
Bij Angora-konijnen wordt eventueel de vacht geknipt tot een lengte van ongeveer 2 1/2 cm. Maar natuurlijk alleen als dat de wens is van de eigenaar.
Oortjes en oogjes worden ook altijd gecontroleerd.

Als het een vacht met problemen is, komt zonodig de tondeuse er aan te pas. Maar dat moet natuurlijk bij voorkeur voorkomen worden. Soms is het nuttig om delen te scheren rond het achterste, met name bij dieren die veel last van diarree of incontinentie hebben. Niet zelden worden konijnen met maagdarmproblemen namelijk geplaagd door maden.

Kortom, uw konijn is van harte welkom voor onderhoud of hulp bij de vachtverzorging. 


                                                                          bel voor een afpraak 06-30463732

 

Bij een behandeling van een konijn hoort altijd;

- nagels knippen
- kammen
- klitten verwijderen
- evt.knippen of scheren
- oortjes controleren
- oogjes controleren
     
              voor meer fotoĊ› klik hier

Angora/teddy konijntje
deels geplukt, deels geschoren.
              

                                   

Een kattentrimsalon is een trimsalon gespecialiseerd in de vachtverzorging van katten, maar ook cavia's en konijnen kunnen terecht.
Lekker frisse vacht! Uw kat verlost van pijnlijke klitten!   Minder haren in huis en op uw kleding!  
Vermindering van   haarballen!  Ook uw korthaar zal ’t goed doen! Zonder narcose!!!!!! Oijen bij Oss


Homede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks