Adore kattentrimsalon
professionele vachtverzorging voor iedere kat
Homede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks
kittens
de oudere kat
kittens
 

Als u een kater of poes aan wenst te schaffen wil ik er u graag op wijzen dat de asiels ook altijd veel kittens en
volwassen katten hebben die allemaal een goed tehuis nodig hebben.


Door de regelmatige verzorging versterkt u de band tussen u en uw kat. En groeit uw kat op tot een dier dat dol is op aandacht.

De vachtverzorging

De vacht van een jonge kitten vraagt nog niet zo heel veel aandacht. Maar de gewenning er aan zeker wel! Borstel de kitten dus regelmatig met een zachte borstel, en kam het met een fijn kammetje. Dit geld voor zowel langharige als kortharige kittens.

Leg zo nu en dan wat lekkere brokjes erbij zodat de kitten het helemaal als positief ervaart.

Een jong katje is erg ontvankelijk voor alle soorten indrukken die hij/zij doet. Zorg er voor dat alle dagelijkse en terugkerende handelingen bij de verzorging van de kitten zo vroeg mogelijk (voorkeur vóór 9 weken, en max.vóór 13 weken)  als positief worden ervaren. Dus niet alleen de vachtverzorging.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan;


De tafel

Voor vachtonderhoud bij de trimsalon en voor een bezoek bij de dierenarts is het prettig als uw kat gewend is dat deze actie op hoogte van een tafel wordt uitgevoerd.

Wen ook hier u kitten van jongs af aan al aan. Als u het fijn vind om uw kitten alvast eens positief kennis te laten maken met de trimtafel bent u van harte welkom bij Adore kattentrimsalon te Oijen.


Nagels knippen

Gefriemel aan de poten kunnen sommige katten als heel akelig ervaren. Een opluchting voor de kat dus als hij of zij er al van jongs af aan, aan gewend is. Zo nu en dan de nageltjes knippen zou dus zeker het advies zijn. Als de nageltjes niet te kort worden geknipt heeft de kat/kitten hier geen pijn van.(In de nagel zie je een roze gloed die ongeveer loopt tot aan de scherpste kromming, knip daar niet in) Voor alleen de nageltjes knippen kunt u uiteraard ook terecht bij kattentrimsalon Adore.Mocht u berzorgd zijn dat het voor de kat lastig is zonder de nageltjes; geen zorgen, na 2 weken zijn ze weer bijna op lengte.

De vervoersmand

Zet de vervoersmand gezellig met een dekentje erin in de kamer, of een andere voor de kat toegankelijke ruimte. Het katje zal het zo nu en dan inspecteren en vaak zelf in gaan spelen of een tukje doen. Het zal de vervoersmand als een veilige plek gaan ervaren.

Als het katje eenmaal vertrouwd is geraakt met het vervoersmandje zou je het eens kunnen sluiten en weer openen. En langzaam breid je dit uit van alleen in de auto zetten tot zelfs een kort autoritje. Want ook de auto is voor een katje nieuw. Mijn advies is wel, hoe gezellig het ook lijkt, om het vervoersmandje in de auto gesloten te houden.

Bekinspectie

Bekijk het bekje van het katje ook even op de momenten dat u haar vacht verzorgd. Dit hoeft niet uitgebreid; gewoon even bekje open, tong/tandjes/wangzakje aanraken, en bekje weer dicht.

Af en toe een likje leverpastei op de top van je vingers maakt de bekinspectie extra positief. Maar pas op voor je vingers, het gebitje van een smulgraag katje is vlijmscherp.

Namate de kitten het wat gewend is, kun je de bekinspectie ietsje langer doen.


De oortjes

De oortjes van katten kunnen geplaagd worden door bv.oorontsteking, oormijt of wondjes. Ook die moeten bij de verzorging dus geregeld gecontroleerd worden. Ook daar moet de kitten natuurlijk nog aan wennen. Kijk onder het kroelen en borstelen eventjes in het oortje en friemel er even aan. Niet te lang, en daarna weer lekker doorkroelen.

Naarmate de kitten de oorinspectie gewend is kun je de aanraking van de oortjes uitbreiden.

                                                                                    
                     
                     

Een kattentrimsalon is een trimsalon gespecialiseerd in de vachtverzorging van katten, maar ook cavia's en konijnen kunnen terecht.
Lekker frisse vacht! Uw kat verlost van pijnlijke klitten!   Minder haren in huis en op uw kleding!  
Vermindering van   haarballen!  Ook uw korthaar zal ’t goed doen! Zonder narcose!!!!! Oijen bij Oss


Homede kat in de trimsalonkittens & de oudere katkort/lang haarrassen en hun vachtverzorgingcavia's en konijnenfoto'scontact en zakelijke informatiewebshopleuke dingenlinks